Nästa problem

Ungefär samma tid igår, som jag stod i kassan på Ullared och undrade om jag överskridit min shoppingbudget eller inte, så var Christoffer på Proffice-kontoret och skrev på papper att han får avgå. De hade ringt in honom till kontoret igår. Han hade blivit placerad på Schenker och jobbade där ett tag. Vi hade verkligen hoppats på att Volvo-krisen inte skulle påverka oss eftersom att Proffice inte hade några som jobbade på Volvo. MEN Schenker hade det tydligen. 600 jobb på Schenker hade försvunnit pga Volvo. Det ledde till att proffice blev av med Schenker som kund. 66 st fick gå från Schenker som jobbade där via Proffice. Så Proffice har fått låta alla provanställda gå nu. Så jävla volvo-krisen kom åt oss ändå till slut. Så nästa steg för mig blir att bosätta mig på jobbet helt enkelt. Det blir kul det..

Christoffer har blivit deppig såklart av detta... Men jag själv är seg som vanligt på att reagera. Det kommer dröja ett tag innan vi känner av att ekonomin blir tajt. Det är i slutet av jan han inte får lön. Vi har tid på oss att ordna det här. Vi har hunnit spara lite pengar oxå. Men just nu tänker jag inte lida. För vi känner inte av konsekvenserna än. Jag tänker inte få panik så länge vi klarar oss och inte behöver sälja huset och det kommer vi inte behöva göra så länge jag har mitt jobb kvar. Har pratat med hans syster Jennifer. Hennes kille har redan ringt och kollat jobb på ett ställe åt Christoffer och Christoffer har skickat en CV idag oxå till ett annat jobb. Sen vill alla ha en supa-och-spela-spel-kväll hos hans föräldrar och Jennifer och hennes kille Johan har sagt att de tar med sig dricka till oss. Men jag vet inte.. jag tror att vi vill vara ifred idag.


Ullared, here I come

" Gekås Ullared AB, ett stort shoppingvaruhus"

"Gekås i Ullared är ett namn som de allra flesta förknippar med låga priser"

Idag, kl 6 på morgonen ska jag åka till Ullared med Christoffers mamma och mormor. Det ska shoppas. Ska dricka kaffe nu.

Adjö





Ensam igen

Ja ensam hemma alltså :) Rahat och hans flickvän Tina var här, sön till idag. De åkte nyss. De är verkligen ett kärleksfullt par. Jag och Rahat är stadgade. Med varsin svensk :D Och vi har det bra. Jag var såååå nervös när de skulle komma. Tina var oxå nervös och rädd att vi inte skulle komma överens. Men Rahat och Christoffer... fattade inte ens vad det fanns att vara nervös över. Måste va en tjejgrej och killgrej det där. Vet för övrigt inte vart sladden till datorn är, som jag överför bilder ifrån så jag har inte tagit några bilder. Så jag ska sno ett foto på Rahat och Tina från Tinas facebook och sätta in här... det får bli en glassig semesterbild på de :)


Grattis på er 2års dag och jag hoppas att ni har haft en underbar helg!








Bloggar på jobbet

Japp, det sker i vårt område just nu. Man vågar inte ens ta sina skogspromenader med hundarna längre. Ifall att de skjuter på allt som rör sig.. Jag är på jobbet och bloggar nu. I Marstrand. Finns data här nu som vi får använda. Efter jobbet så drar jag till garnbutiken här på Marstrand och köper garn så att jag kan sticka en fin halsduk till Sissi. Först tänkte jag sticka en sjal till Sissi men hon är mer en halsduks-människa... får en bild i huvudet av när hon glömde ta av sig sin tjocka halsduk när hon skulle ta passfoto, eller så var det till nytt körkort, minns inte vilket det var men till och med då var halsduken på :) Så det får bli en sån halsduk med fina höstfärger till henne. Ja... det är den senaste hobbyn jag har. Får se hur länge det intresset varar vid liv innan det dör. Jag tröttnar så lätt. Men det är här på jobbet som alla har börjat sticka och då drogs jag med i det. Lever alltså rena rama tantlivet. Först stavgång och nu detta :p

Jag och Christoffer börjar bli sjuka så vi ska tända i braskaminen i gillestugan ikväll och dricka te.

Jag slutar om 40min. 40min kvar av mitt dygn.



Money money money

Jag glömde att nämna att min dator har kraschat. Oxå därför det blivit lite segare me mina inlägg. Och torktumlaren vi fick, det var nåt fel på den så den åkte tbx till butiken. Helt klart har vi utgifter. Men kan någon tala om för mig, vart fan är alla inkomster dååå? Nä, skämt åsido, visst kämpar vi för vårt liv tillsammans här. För här vill vi bo. Vi trivs här, vi älskar vårt hus och det är helt klart värt att kämpa för. Annars hade man gett upp.

En annan kul grej var att Christoffers kompis Kim var här och hälsade på i 4 dagar. Han skapade sin egen lilla crib här. Hade med sig sin data och allt. Jag tycker att det var trevligt att ha honom här. Hoppas att han förstår det. Han var nog lite orolig över att jag skulle ha nåt emot det men så är det inte alls. Han är välkommen här när som helst.

Måste gå lägga mig. Lååååång dag imorrn. Först möte kl 8,30-10,30. Sen ska jag jobba i ett dygn på Marstrand, 16-16. Så jag är väl borta hemifrån i sammanlagt 36timmar.. det som varit svårast att vänja sig vid har varit att inte få ha hundarna kring mig hela tiden som jag är van vid. Men jag har en stark och bra relation till mina hundar ändå. Jag gör mycket saker med de så fort jag får chansen. Just nu sover Cita på min fot faktiskt :) Hundarna känns helt klart mina.

Som sagt, läggdags.

Natti




Jaaa, jag ska blogga

Vad har hänt sen sist?

Vår egna trasiga moped var visst i värre skick än verkstaden hade trott när de kollat på den ytligt, så den skulle visst kosta 6000kr att reparera. Bye bye till den. Så vi har till slut investerat i en helt ny och riktig moped. Vi har den på avbetalning. Den står på hans mamma för vi blir inte beviljade något lån just nu. Skönt med garantin på 2år där och så fick vi lite rabatt på den då de tog in de reservdelarna på gamla mopeden. Nästa utgift: Grannens moped kommer kosta runt 4000kr att laga. Jävla skit. Jag använde den bara 3 ggr :( Dessutom så var den i dåligt skick när vi fick låna den. Men men.. Jag har talat om läget för grannen men jag vet att de redan själva haft mycket utgifter nyligen.. jag menar, hade de fått välja så hade de ju bara låtit den stå och inte lagat den alls nu. Han menade väl när han lånade ut den, han ville hjälpa oss att komma på fötter. Men det blev så fel det kunde bli med den saken. *suckar*.

Det var mopedhelvetet det.

Lite gladare nyheter för mig:
Min bror och hans flickvän ska komma och hälsa på hos oss om några veckor när hon har höstlov. Det ser jag verkligen fram emot. Det har varit trist att Christoffer inte fått lära känna nån i min familj medan jag ständigt umgås med hans mamma och igår ringde hans syster mig oxå. Hans syster är ett år yngre än honom. Hon har precis flyttat ihop med sin kille och bor nu i närheten av Citas uppfödare faktiskt. Ironiskt. När jag skaffade Cita så visste jag inte ens vad Kållered var för ställe. Nu ska vi dit snart nån gång och fika hos hans syster o hennes kille.

För övrigt var det mycket trevligt med fyllesamtal från Sissi igår. Välkommen åter ;)





Minglar på med grannarna

Ja, alltså jag hade tänkt att man inte skulle behöva lära känna sina grannar egentligen. Jag hade ingen lust alls att mingla med de. Men det funkar inte så tydligen. Tur är väl det egentligen för alla har varit så otroligt hjälpsamma. Känns som att jag håller på och bygger upp ett nätverk själv här :D Jag frågade om vi kunde låna ett släp nyss och det kunde vi. Så den utgiften slipper vi. Skönt det.

Prisskillnad?

Mm, något. På ena stället som vi lämnade in den första mopeden som gick sönder så ville de ha 7000kr för att laga den så vi dömde den som dödsdömd. På det här andra stället som grannarna har rekommenderat, där vi lämnade in crossen, vi frågade de idag vad de skulle ta för samma jobb med den mopeden. Svar: 2200kr för hela jobbet. Så strax ska vi åka och lämna in den. Väntar på att hans mamma ska komma och för tusende gången så ska vi hyra ett släp. *suckar*.



Kalaset

Hans mamma gjorde 4st smörgåstårtor. De var riktigt goda!! Sen hade vi beställt 2 tårtor oxå. Hans släkt var riktigt trevliga allihop. Fick mest inflyttningspresenter som var till oss båda faktiskt.

      

Riktigt lyckat kalas var det iaf. Vi var 20 pers här hemma sammanlagt. Sen var jag och hundarna trötta när alla gått hem:





Tjasigt del 2

Den dagen fick jag en liten överaskning av honom. Han ville försöka visa hur mycket han uppskattar mig med dessa:





Så det var gulligt av honom. Jag mjuknade en aning. Igår hade vi ett lyckat kalas för hans släkt här hemma. Det var mycket trevligt. Skriver mer sen. Måste försöka hinna prata med Madde idag. Vi har ringt om varandra tusen ggr känns det som.

Tjafsigt

Det var så tjafsigt igår, Jag kan tycka att Christoffer ibland inte tar hänsyn till sin omgivning när han verkligen vill nåt. Det som står i fokus nu är hans cross. Blev inte ens av att vi lämnade in grannens moped. Nu har vi alltså hyrt ett släp i ett dygn så att jag och hans mamma kan lämna in den. De han kör över mest är hans föräldrar. Han är bortskämd på sitt sätt. Men jag tänker inte ta det beteendet. Han är inte min son som jag ska dalta med så att han kan få sina leksaker nu genast. Det kanske kan verka konstigt för honom men mitt mål i livet är inte att kunna ta mig till jobbet. Skumt va? Jag är inte nöjd med livet bara för att jag har fått hjälp med att ta mig till och från jobbet. Lycka är inte att få jobba. Jag tror att Christoffers föräldrar förstår mig mer än vad han gör. Hans mamma har erbjudit sig att göra smörgåstårtorna och komma tidigare på lördagen och hjälpa oss med städningen. Så jag behöver väl inte direkt göra nåt längre och det är bra det för jag känner inte för det. Hans mamma får gärna sköta allt med kalaset. Det är deras släkt och hon vet bäst vad de gillar och inte gillar.

Ska ta en kopp kaffe till och sen gå långpromenad med hundarna. Christoffer klagar bara på hundarna. Det är den enda gången han noterar att hundarna finns, när han tycker att de är jobbiga och måste klaga på de. Jag tycker att det är jag och grannen som tar hand om hundarna nu. För så är det. Det lilla Christoffer gör för hundarna klarar jag mig utan. Sist jag jobbade under helgen och frågade när hundarna fick mat sist så sa han: "Jag har helt glömt av att ge de mat". Fast det visste jag redan för när jag kom hem efter jobbet så märkte jag på hundarnas språk att de var utsvultna.

Okej, kaffe nu och sen promenad.

Fusk-smörgåstårta?

Kan man fuska när man gör en smörgårstårta? Istället för att göra en räkröra själv, kan man inte bara bre på skagenröra? Ja och så ägg, creme fraiche och allt annat som ska va på såklart.


 

Okej, jag ringde

Ja, jag tog tag i det och ringde grannen och berättade läget. Jag bestämde mig för att köra på hans medkänsla och det gick bra. Han sa att det hade lika gärna kunnat hända de oxå ifall de kört mopeden, att jag får tänka så. Han berättade oxå om att de själva haft såna perioder ibland, att det hände skit på skit. "En olycka kommer sällan ensam". Det stämmer i det här läget. Vi ska lämna in mopeden på verkstaden idag. Jag pratade med de, de var schyssta. Vi kan betala nästa månad. Men först ska vi göra en koll för att se vad felet är. Fattas bara att motorn har skurit sig.

Nu har jag fixat en present till Rahat och hans tjej faktiskt. Hoppas att de gillar presenten. Det kommer levereras till Rahat. Han fyller ju 24 på fredag. Jag känner mig knappt 24 själv alltså. Ja, alltså Christoffer fyller år dagen efter Rahat. Har fixat en liten present till Christoffer med :) Men jag skriver efter helgen vad det är för saker jag har fixat, när allt är levererat och klart.

Idag ska Christoffer hämta hem sin leksak



Nervöst sms och jobbkrångel

Jag skickade ett sms till grannen vi lånade mopeden av. Fegt kanske? Ja. Men det är jobbigt det här med mopederna. Min fråga var mest om vi kunde vänta tills nästa månad med att få den lagad. Men självklart får vi ju stå för kostnaderna. Jag har stängt av mobilsignalen. Ska ta en promenad med hundarna och lugna mig lite. Jag ska faktiskt oxå ringa verkstaden och kolla om vi kan lämna in den nu men vänta med att betala. Verkar vara en schysst verkstad.

Sen orkar jag knappt nämna allt jobbkrångel som varit idag. Förra veckan ringde de mig och omplacerade mig för ikväll+natt. Sen ringde de idag och sa att den personen jag skulle jobba hos idag var på sjukhus och att jag kunde få ta ut en semesterdag om jag ville istället. Och det ville jag. Jag vill ha tid till att planera inför Christoffers kalas. Jag vill göra en egen smörgåstårta nämligen. Det skulle spara oss massa pengar. Så jag ringde Christoffers mamma och sa att hon inte behövde skjutsa mig. Sen kom nästa samtal. Jag måste jobba mitt ordinarie pass iaf. Ringde hans mamma igen och behövde skjuts. Ställde in mig på att jobba, gjorde i ordning mig, planerade matlåda. Då kommer nästa samtal. Jag behöver tydligen inte jobba ändå. Fick ringa hans mamma igen som nu hunnit åka hemifrån och var på väg hit. Men men... vad kan man göra. Jag är ny på jobbet. Jag måste sköta mig och ställa upp på skiten än så länge. Jag och hans mamma fick skoja lite om att det faktiskt är tur att hon inte jobbar och har möjligheten att vara så tillgänglig för oss. För att vi är hennes jobb. Hennes jobb är att vara på stand by för oss.



RSS 2.0